Stațiunea

Slănic Moldova

In timp ce pentru unele persoane statiunea Slanic Moldova este ca o a doua casa si locul ideal pentru vacantele de vara si de iarna, pentru alte persoane ea reprezinta inca un loc misterior, un loc despre care au auzit ca merita vazut si despre care au citit pe internet sau se afla in imaginea neconturata a unui concediu indepartat.

Slanic Moldova este un oras statiune din judetul Bacau situat pe valea raului Slanic, la poalele Muntilor Nemira la o altitudine de 530 m, intr-o depresiune inconjurata de paduri.

La capitolul agrement, Slanic Moldova dispune de un parc cochet, o adevarata oaza de verdeata si culoare menite sa destinda turistii. In parcul statiunii pentru persoanele active se afla mai multe terenuri de sport. Pentru persoanele venite la tratament sau la odihna in afara de aerul curat si de cadrul natural, parcul pune la dispozitie si o bisericuta. Nu trebuie sa uitam nici de Cazinou, emblema arhitecturala a statiunii si gazda manifestarilor culturale din statiune.

In vecinatatea statiunii se afla si Izvorul cu 300 de scari, accesibil pe un drum ce urca prin padure, format din 300 de trepte de piatra. Apa izvorului este oligo-metalica si se recomanda in cura de diureza.

O alta atractie este reprezentata de Cascada Slanic situata la 599 m.